Ingredientes: Arroz con leite 

  • 6 medidas de vaso de leite
  • 2 medidas de vaso de arroz.
  • 4 culleres sopeiras de azucre
  • 4 cortezas de laranxa.
  • 1 rama de canela.
  • 1 pizca de vainilla.

Elaboración:

Pon nun cazo o leite, a canela e a vainilla e a tona de laranxa deixa quecer uns 5 minutos a fogo lento, logo engade o arroz e deixa cocendose pouco a pouco.

Cando o arroz colla un punto meloso, engádelle o azucre e deixa cociñar un chisco máis (5-10 minutos).

Quítalle a canela e as tonas de laranxa. Deixao repousar un chisco e reparteo en copas/vasos. Esparexelle canela  por encima e listo para servir.

 

Notas:

  • Tamén se pode empregar corteza de limón en vez de laranxa ou as duas a vez.
  • Se vedes que o arroz con leite está quedando escaso de líquido durante a cocción podedes engadir auga ou leite.

 

[wp_ad_camp_1]