Roscón
Ingredientes:
- 720 gr de fariña de forza.
- 250 ml de leite morno.
- 40 gr de levadura fresca de panadería.
- 4 ovos para a masa e un a maiores para pintar por encima a rosca.
- 50gr de azucre
- 100 ml de aceite de xirasol. Podes cambialo por 120 gr de manteiga.
- Amendoas para decorar por encima da rosca.
- Limon e/ou laranxa para aromatizar.
- Esencia dea anís ou senón de vainilla.
- Unha pizca de sal
Preparación:
- Desfacer a levadura nun pouco leite morno (menos de 34 º C).
- Mesturar o leite, azucre, os ovos e o aceite coa levadura disolta.
- Engadir a fariña a mestura e unha pizca de sal.
- Primeira fermentación: Unha vez amasada a mestura deixar fermentar polo menos 40 minutos.
- Segunda fermentación: Dividir a masa no número de roscas que queiras realizar e darlle unha preforma. Intentar facer este paso de maneira que non perda o gás a masa. Deixar polo menos unha hora na segunda fermentación.
- Pintar con ovo o exterior da rosca e decorar con amendoa ou froitas cofitadas e un pouco de azucre.
- Fornear a 170º durante 30-40 minutos.
- Unha vez forneado facer un almibar para darlle de brillo polo exterior da rosca.