Agulla frita con gazpacho de verduras de tempada
Ingredientes:
- Agulla
- Patacas
- Aceite
- Vinagre de mazá
- Fariña
- Tomate
- Calabacín
- Cogombro
- Allo
Ferramentas:
- Mandolina para cortar coa forma de grellado
- Tixola con aceite para freir patacas e o peixe
- Batidora para mesturar e triturar o gazpacho.
Elaboración:
- Preperamos o gazpacho para elo trituramos o pemento, cogombro, tomate, calabacín e allo. Tamén lle incorporamos un chorro de aceite e vinagre . Cando este unha mestura homoxénea gárdase na neveira para servir frío.
- Pelamos as patacas e as cortamos coa mandolina en forma de grella. Logo imos fritindo en tandas para evitar que se peguen entre elas.
- Enfariñase as agullas e aseguramonos de que non quede excesos sacudindo lixeiramente. Logo coa freidora quente imos frixindo e reservando nunha fonte con papel absorbente.
- Emplantar e comer ;-)