Tempada de filloas
Este ano vai chegar algo tarde o entroido pero non quitar de ir preparando as tixolas e as pedras para ir collendo a técnica das filloas. Eu xa empecei e cun novo invento desta vez, unha tixola filloeira que me agasallaron polo nadal. A técnica cambia lixeiramente da tixola normal porque non podes facer xiros tan bruscos ao non ter tanta altura nos bordes.
A miña receta para as filloas é:
Ingredientes:
- 500ml de leite
- 3 ovos
- 200 gr de fariña
- 1 culler de azucre (se as queres facer doces)
- 1 anaco de touciño (para untar na tixola).
Elaboración:
- Mesturamos nun recipiente os ovos , o leite ,o azucre( se queremos que sexan doces) e unha pizca de sal.
- Imos engadindo pouco a pouco a fariña e remexendo de forma q non queden grumos.
- Xa temos preparado o almoado.
- Untamos a tixola co touciño
- Botamos cun culleron o almoado na tixola para facer a filloa e que cubra toda a superficie.
- Cando empece a filloa a coller color e levantarse polos lados damoslle a volta, deixamola un pouco e xa está lista.