Cristales de azucre
Receita actualizada sen erratas
Ingredientes e utensilios:
- 1 cunca de auga
- 2 cuncas de azucre
- 1/2 cunca adicional de azucre
- Un frasco
- Un pao de brocheta
- Colorante
Preparación:
-
Colócase a auga e as dúas cuncas de azucre nunha pota e cocíñase ata que o azucre disólvase completamente e a auga comece a ferver. Retírase do lume
- Engádeselle o resto do azucre, unha cucharada cada vez e vaise removendo ata que se sobresature o líquido co azucre. Neste momento pode engadírselle colorante.
- Transfírese o líquido a un frasco
- Pegase un pao, hai que remollalo na solución e deixalo secar dun día para o outro e logo introdúcese na solución.
- Ao parecer se se utiliza envases anchos, tipo pratos fondos, bandexas, etc os resultados obtéñense moito máis rápido. Claro, desta forma non quedan aderidos os cristais a unha corda ou palillo, pero serven para acompañar o café, té ou decorar galletas.
- Para que funcione ben, o envase debe colocarse nun sitio onde non lle pegue o sol e deixalo sen mover por dúas semanas apróximadamente.
Servira esta receita como base para unha próxima innovación co salmón, despois das nubes de salmón teremos os cristais de salmón ??