Receita actualizada sen erratas

Ingredientes e utensilios:

  • rockcandy_small.jpg1 cunca de auga
  • 2 cuncas de azucre
  • 1/2 cunca adicional de azucre
  • Un frasco
  • Un pao de brocheta
  • Colorante

Preparación:

  • Colócase a auga e as dúas cuncas de azucre nunha pota e cocíñase ata que o azucre disólvase completamente e a auga comece a ferver. Retírase do lume

  • Engádeselle o resto do azucre, unha cucharada cada vez e vaise removendo ata que se sobresature o líquido co azucre. Neste momento pode engadírselle colorante.
  • Transfírese o líquido a un frasco
  • Pegase un pao, hai que remollalo na solución e deixalo secar dun día para o outro e logo introdúcese na solución.
  • Ao parecer se se utiliza envases anchos, tipo pratos fondos, bandexas, etc os resultados obtéñense moito máis rápido. Claro, desta forma non quedan aderidos os cristais a unha corda ou palillo, pero serven para acompañar o café, té ou decorar galletas.
  • Para que funcione ben, o envase debe colocarse nun sitio onde non lle pegue o sol e deixalo sen mover por dúas semanas apróximadamente.

Servira esta receita como base para unha próxima innovación co salmón, despois das nubes de salmón teremos os cristais de salmón ??