Para obter vinagre é necesario principalmente alcol etílico, bacterias do tipo acetobacter e osíxeno. O líquido necesario para facer vinagre non debe ter unha concentración de alcol por encima do 15%, necesita bastante osíxeno, os mellores resultados obteñense colocando un ventilador sobre os frascos, ademais elimino un pouco as drosófilas. Algunhas curiosidades son:

  • A temperatura ideal é entre 28 e 30° C
  • O ph ideal vai entre 2 e 3.5
  • Se se colocan labras de madeira o vinagre fórmase máis rápido.

Elaboración:

  1. Coloco nun frasco a bebida a utilizar (viño, champagne, ron, mollos fermentados, etc), agrego a nai e labras (virutas) de madeira.
  2. Tapo cunha tea moi fina e unha eslástica para que as drosófilas non entren e colócoo nun sitio sen moita luz pero bastante aireado.
  3. Vou probando ata que estea no seu punto a acidez, nalgúns casos tarda 3 semanas noutros casos ata 5.
  4. Despois filtro, envaso e quento rapidamente a 140° F.
  5. Deixo arrefriar e gárdoo por un tempo que vai desde 2 meses a 6 meses antes de usalo.

Os mellores: champagne, tomate, ron macuro