Como fabricar o teu vinagre
Para obter vinagre é necesario principalmente alcol etílico, bacterias do tipo acetobacter e osíxeno. O líquido necesario para facer vinagre non debe ter unha concentración de alcol por encima do 15%, necesita bastante osíxeno, os mellores resultados obteñense colocando un ventilador sobre os frascos, ademais elimino un pouco as drosófilas. Algunhas curiosidades son:
- A temperatura ideal é entre 28 e 30° C
- O ph ideal vai entre 2 e 3.5
- Se se colocan labras de madeira o vinagre fórmase máis rápido.
Elaboración:
- Coloco nun frasco a bebida a utilizar (viño, champagne, ron, mollos fermentados, etc), agrego a nai e labras (virutas) de madeira.
- Tapo cunha tea moi fina e unha eslástica para que as drosófilas non entren e colócoo nun sitio sen moita luz pero bastante aireado.
- Vou probando ata que estea no seu punto a acidez, nalgúns casos tarda 3 semanas noutros casos ata 5.
- Despois filtro, envaso e quento rapidamente a 140° F.
- Deixo arrefriar e gárdoo por un tempo que vai desde 2 meses a 6 meses antes de usalo.
Os mellores: champagne, tomate, ron macuro