Un grupo de investigadores da Universidade de Sevilla acaba de patentar unha nova salsa moi similar á maionesa pero coa particularidade de que non contén nin ovos nin ningún tipo de estabilizante. Trátase dunha novidade alimentaria baseada nun compoñente lácteo derivado da elaboración da manteiga.

Entre algunhas das particularidades que presenta a nova salsa destácase o escaso contido en graxa e o seu alto poder nutritivo e por suposto, o enorme parecido que ten cunha das salsas máis famosas do mundo, a maionesa. Aroma, sabor e cheiro son moi parecidos e ademais, o feito de que non incorpore ningún tipo de estabilizante, permite prolongar a súa vida útil, algo que non adoita ocorrer coa clásica maionesa.

Pode ser un gran produto, aínda que en ocasións os consumidores non aceptan substituír o sabor que ofrece un produto característico por outro similar. A procura de novos produtos que incorporen aspectos tan importantes como a conservación ou prolongación de vida útil, un bo achegue nutritivo e unhas perspectivas óptimas para a saúde humana, son condicionantes da investigación alimentaria.

Agora haberá que esperar a que o novo produto apareza no mercado para comprobar se logra o éxito esperado polos investigadores. Parece que as novas maionesas invadirán o mercado, xa fai algo máis dun ano, a nosa compañeira Eliana informábanos sobre o descubrimento dunha nova salsa tamén similar á maionesa, supomos que a formulación será distinta aínda que parezan o mesmo produto.

Vía Europa Press Máis información Universidade de Sevilla